• Imprimeix

AQuAS participa a la V International Conference on Preventing Overdiagnosis

Quebec, 17-19 d'agost de 2017

11/08/2017 11:08
POD 2017

Els dies 17, 18 i 19 d'agost tindrà lloc a la ciutat de Quebec la V edició de la Conferència Internacional sobre la Prevenció del Sobrediagnòstic.

Cal recordar que Barcelona va acollir l'edició anterior d'aquest congrés el setembre de l'any 2016. En aquella trobada s'hi van aplegar uns 500 congressistes, de més de 30 països dels cinc continents, que amb més de 180 comunicacions orals, pòsters i taules rodones van abordar els efectes i l'impacte que el sobrediagnòstic i el sobretractament poden tenir sobre la salut de les persones i els sistemes de salut (podem dir “sanitaris” per no repetir salut que surt tres paraules abans?).

Aquesta nova edició del Preventing Overdiagnosis continuarà discutint i debatent sobre les causes i factors culturals, socials, polítics i comercials que poden influir -tant en els professionals sanitaris com en la ciutadania- en l'increment del sobrediagnòstic i el sobretractament.

Per part de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) -amb el projecte Essencial com a motor principal- hi participaran:

  • Toni Dedeu, director de l'AQuAS, presidirà i moderarà la sessió científica "'Moving from Evidence into Action" (18/8/17, 10:30-12:00h -hora local- room 307B).
  • Johanna Caro, membre del projecte Essencial, presentarà la comunicació "Low value practices from the perspective of patients. A qualitative study" en el marc de la taula rodona "Engaging with citizens, patients and the public" (17/8/17, 14:00-15:30h -hora local- room 308B).
  • Cari Almazán, responsable del projecte Essencial, és membre del comitè científic.


Finalment cal destacar que la delegació de l'AQuAS estarà acompanyada per la Dra. Mariam de la Poza, del CAP Doctor Carles Ribas de Barcelona, qui va ser la guanyadora el passat mes d'abril del Premi a la idea més innovadora per evitar pràctiques de poc valor a l'atenció primària en presentar la proposta: "Més antibiòtic no sempre és millor: evitem efectes secundaris, cost innecessari i resistències antimicrobianes”.

Barcelona va acollir l'edició anterior de la Conference amb un gran èxit d'assistència